woensdag 24 juli 2013

Online cursus patroontekenen - wie doet er mee?

Niet iedereen heeft zomaar de beschikking over een goed boek over patroontekenen. Daarom is het heel prettig dat er verschillende cursussen online staan. Op dit moment heb ik er twee gevonden. Een daarvan is nog niet af, daar vind je elke keer dat je kijkt een nieuwe les (als je maar lang genoeg wacht in de tussentijd uiteraard), de andere cursus is wel afgerond, hoewel niet zo uitgebreid als 'mijn' boek van Winifred Aldrich. Evengoed kun je er heel veel aan hebben.

Patroontekenen lijkt super ingewikkeld. Maar als je gewoon stap voor stap doet wat er wordt gezegd, dan zal het echt vast lukken!

Op www.kreatieve-brievenbus.nl  (klik eerst op 'Nederlands') kun je links de patroontekenlessen lezen en downloaden. Zowel voor dames- als voor herenkleding. NB: helaas is de cursus van deze site verdwenen. Jammer!
En op patroontekenen.info krijg je door een oude rot in het vak (hij is 92!) uitgelegd hoe je kledingstukken tekent. NB op het naaiforum sancho.nl heb ik gelezen dat er wel foutjes in zitten.

Ik heb gekozen om de cursus van de Kreatieve Brievenbus eens wat beter te bestuderen. Op de site kun je de dames- en herenpatroontekencursus downloaden, dan krijg je een bestand met de extensie .rar. Dit soort dingen laat ik altijd heerlijk aan André over, die heeft de beschikking over programma's die zulke bestanden kunnen uitpakken. Maar even een korte Google-zoektocht en je komt achter nog meer (gratis) mogelijkheden om zo'n bestand gebruiksklaar op je computer te krijgen (bijvoorbeeld met Winrar). Om het overzichtelijk te houden, heb ik het grootste gedeelte van de cursus uitgeprint en in een multoband gedaan.

En nou is zomaar het wilde plan ontstaan om mijn boek even te laten voor wat het is, en de online cursus als uitgangspunt te nemen. Gewoon, omdat ik het dan veel makkelijker met iedereen kan delen. Ik begin gewoon, en dan kijken we wel of het schip ergens strandt. Is er soms iemand die met me meedoet?

Klik hier voor de eerste les die ik met deze cursus heb gedaan: les 16 - de bandplooibroek.

2 opmerkingen:

Wigeroos zei

Ik was heel benieuw wat er zoal te zien en te leren zou zijn op de Creatieve-Brievenbus. Dus de link aangeklikt die op je site staat. En ja ik kom op de site. Maar ik vraag me af waar ik nou de lessen kan vinden.
Ik vind het in ieder geval niet.

Karien zei

Je hebt gelijk Wigeroos! De cursus is van deze site verdwenen. Jammer!